26 mars 2022
13:00

Djurgårdens IF Damj

Referat: Viggbyholms IK FF - Djurgårdens IF Damj

Träningsmatch mot Viggbyholm på ett blåsigt Hägernäs IP där blårandiga kopplar greppet direkt i medviinden med fina uppspel och passningskombinationer. I sjunde minuten blåser domaren frispark mot oss vid vår straffområdeslinje. Vi ställer upp en mur på 4 personer som lyckas blocka skottet, gör en fin passningskontring upp till motståndarnas mål men resultatet stannar vid en halvchans. Efter 10 minuter summerar vi 3 fina avslut på mål men fortfarande 0-0. Ytterligare en fin kollektiv kontring från vår sida leder i 20 minuten till ett farligt inlägg från Edda till Sara framför mål som lyckas finta bort målisen och slå in 1-0! Vi behåller greppet om spelet och radar upp flera vassa chanser och gör bland annat ett fint spelmål som felaktigt döms bort och tillsammans med en rungande ribbträff är vi närmast 2-0. Sista 15 av första halvlek lyckas de röda moståndarna lyfta sitt spel och få mycket speltid på vår planhalva. Stina spelar stabilt i målet och gör en kvalificerad räddning på ett tungt och välplacerat skott längs marken. 0-1 till oss i paus. Andra halvlek är det lite förenklat omvända roller när Viggan får vinden i ryggen. Kanske vi skapade lite fler chanser än vad motståndarna gjorde i första men allteftersom backar vi hem, blir lite passiva och stillastående utan boll. Halvleken är utan tvekan Viggans. De gör ett ”skitnål” och kvitterar, skjuter ett riktigt välplacerat kanonskott som Edda räddar med en fenomenal tv-räddning. I ett läge när matchen står och väger anfaller motståndarna på nytt och domaren blåser av. Viggan fullföljer anfallet och sparkar bollen i mål. Döm av vår förvåning när domaren plötsligt ändrar sitt domslut och blåser för mål. För att inte tala om motståndarnas när domaren ändrar tillbaka och blåser frispark. Tokigt värre! Spelet fortsätter och böljar fram och tillbaka de sista 10 där de båda lagen byter målchanser med varandra. Matchen slutar 1-1 som nog får sägas vara ett rättvist resultat sett över hela matchen. Stort tack till Viggans trevliga ledare och spelare för en jämn och bra match! Ett särskilt tack till Elin Haneklints fina support vid linjen och målande referat av första halvlek!